Cupcakes de Vainilla

Bona nit!

Ja torno a ser aquí! I de nou amb una recepta bàsica i senzilla, però de les més bones de totes. Molts em pregunteu per fer cupcakes, bé doncs, heu de començar per aquí, pel Cupcake de Vainilla.

És la “mare” de tot cupcake, a partir d’aquesta començarem a fer variacions, tant del cupcake com de la buttercream.

I ja no m’enrotllo més , no deixeu de fer-la! Comencem!! :

pap 1

Recepta de Cupcake de Vainilla

( amb aquesta recepta em surten entre 18-20 cupcakes )

Ingredients cupcakes :

  • 115 grs de mantega sense sal
  • 220 grs de sucre blanc normal
  • 3 ous, mida M
  • 200 grs de farina
  • 1 1/2 culleradeta de llevat químic
  • 120 ml de llet semidesnatada
  • 1 culleradeta extracte de vainilla

Ingredients per l’almívar :

  • 100 ml aigua
  • 100 grs de sucre
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla

Ingredients buttercream :

  • 225 grs mantega sense sal
  • 350 grs sucre glacé
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla

Elaboració

Primer de tot preescalfem el forn a 180º , i posem les càpsules a la safata per cupcakes.

Tamisem la farina amb el llevat químic en un bol i reservem.

Batem la mantega amb el sucre fins que quedi ben integrat, i hagi blanquejat i augmentat la seva mida.

A part batem una mica un ou, l’afegim, esperem que s’integri, i fem el mateix amb els altres. No posem un altre ou fins que no estigui ben integrat.

Incorporem la meitat de la barreja de farina-llevat a cullerades, poc a poc, a velocitat baixa. Després afegim la llet i un cop integrat, hi posem la resta de la farina-llevat. Tot a velocitat baixa, fins que quedi una barreja homogènia.

Ho repartim a les càpsules dels cupcakes, sempre s’han d’omplir a 2/3 de la seva capacitat ( truc : amb la cullera de fer boles de gelats, és just la mida perfecta de massa per cupcake ).

pap 2

Fornejarem uns 23 – 25 minuts. A partir del minut 20 i depenent de cada forn, podrem vigilar amb un escuradents si surt net. Quan surti net, ja els podem treure.

Mentre els cupcakes estan al forn, fem l’almívar, recepta bàsica també per cupcakes i pastissos, així sempre els tindrem humits i bons!

De la manera tradicional, en un cassó escalfem a foc lent el sucre amb l’aigua fins que la barreja bulli, incorporem l’extracte de vainilla ,barregem i deixem temperar.

pap 3

Un cop traiem els cupcakes del forn, amb un escuradents, punxem la seva superfície varies vegades i els pintem amb l’ almívar que hem preparat.

Deixem refredar els cupcakes a dins de la safata durant cinc minuts, i després els passem a la reixeta fins que es refredin del tot, abans de decorar.

pap 4

Per fer la buttercream de vainilla, batem la mantega i el sucre glacé i quan estigui integrat afegim la vainilla, a velocitat baixa fins que tot estigui integrat i agafi consistència cremosa però ferma.

PAP PORTADA

Si li volem donar un toc de color, es pot tenyir amb colorants en pasta.

Posem la “boquilla” a la màniga pastissera, l’omplim i a decorar!

Notes generals :

  • Tots els ingredients han d’estar a temperatura ambient.
  • Si teniu la thermomix, em sap greu dir-vos, que no val fer a cops de turbo amb sucre normal el sucre glacé, no queda igual, ho he intentat…

Qualsevol consulta, no dubteu en preguntar! Per cert… heu fet ja el Brownie d’Oreos?? ( prem aquí )

Salut i Bons Cupcakes!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s