Coca de Vidre (Thermomix)

Hola!!

Estreno categoria, molts ja ho sabeu, tinc la thermomix, i l’adoro! no se viure sense ella, i no només per fer rebosteria, que és la majoria dels casos jajaja, si no també faig receptes de tot, així que encara que no és la meva especialitat, poc a poc us aniré pujant receptes per qui tingui la súper maquineta, també li podeu treure profit.

Avui us deixo la recepta de Coca de Vidre, molt i molt fàcil i a sobre, és una recepta dos en un, perquè la massa que farem servir, és la massa de pizza, genial oi?

Anem per la recepta!!

Coca de Vidre ( o Massa de Pizza )

Ingredients ( per dues pizzes grans o moltíssimes coces de vidre ):

  • 20-25 grams de llevat fresc
  • 50 grams d’oli d’oliva verge extra
  • 200 grams d’aigua
  • 400 grams farina
  • Un polsí de sal

Elaboració :

Posem el llevat ( jo el desfaig una mica amb les mans, per no posar-ho sencer ), l’oli, i l’aigua al got de la thermomix i programem 2 minuts, 37º, velocitat 2 i mig.

Un cop passat el temps, afegim la farina i la sal, barregem 1 minut, amb el got tancat i velocitat espiga.

Retirem la massa, la fiquem a una bossa de plàstic tancada i deixem reposar mínim una hora perquè llevi.

Un cop hagi llevat, podem fer pizza o coca de vidre.

Per fer coca de vidre :

  • Massa per pizza
  • Sucre
  • Pinyons
  • Anís

Preescalfem el forn a 180º

Agafem una porció petita de massa de pizza, la posem a sobre del paper vegetal i l’estirem molt molt fina amb la forma típica d’aquestes coques ( per paper vegetal hi caben un parell, amb el llarg de la safata del forn ), hi posem sucre ( sense manies, a mi m’agrada amb molt sucre! ) i els pinyons.

Enfornem uns minuts, fins que veiem que agafa daurat, el nas enganxat al vidre del forn! que es cremen molt ràpid!

Just quan les triem els hi posem l’anís, el més efectiu és comprar un ruixador, així tot quedarà més ben repartit. No patiu pel licor, amb l’escalfor s’evapora i queda tot cristal·litzat, però tampoc cal que ens passem ;)

2014-03-04-17-49-36_deco

Notes generals :

  • La massa de pizza un cop llevada, es pot congelar, si voleu fer pizzes guardeu-les en bosses de plàstic per ració, o si teniu espai, ja estirades ( ideal ).
  • Per congelar-les apilades, entre papers de forn i després amb paper film perquè no entri res d’aire.
  • Si fas la massa a la tarda per sopar per exemple, la pots deixar estirada, entre papers de forn i tapada amb un drap de cuina. Si és per fer-la servir d’un dia per l’altre no cal congelar, a la nevera també ben tapada.
  • El llevat fresc, jo el compro al mercadona, a les neveres, normalment al costat de les mantegues.
  • Si el que voleu fornejar són pizzes i no coca de vidre, el forn el poseu a 250º

Continuo amb les receptes senzilles i ben bones, sobretot pels que comenceu amb tot aquest tema de la rebosteria!

Si teniu cap dubte ja sabeu on trobar-me :)

Petons i Divicoques!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s