Buttermilk

Molts us preguntareu que és això de la buttermilk, i per això he volgut fer aquesta entrada a part : què és, on el podem trobar i en tot cas, com fer-ho a casa.

Qui s’hagi estrenat amb receptes americanes, ja haureu vist que el fan servir bastant, serveix per donar esponjositat i millorar el sabor, del pa de pessic.

Literalment, és “sèrum de llet”, i s’obté de batre nata per fer mantega, és bastant amarg. A les receptes el veureu acompanyat, gairebé sempre, del bicarbonat sòdic, perquè neutralitza una mica la seva acidesa. No la substituïu mai per la llet, no te res a veure.

Si la voleu comprar, la podeu trobar al Lidl, molt bé de preu, a la nevera amb les mantegues.

Jo ho faig a casa, adaptant les quantitats a la recepta que estigui fent. Si en feu de més, és bo saber que gràcies a la seva acidesa, es conserva durant bastant temps, fins a 15 dies a la nevera sense problema.

Buttermilk casolà :

a100597_0304_buttermilk_l

Ingredients :

  • 250 ml de llet desnadata o semidesnatada
  • 15 ml de llimona o vinagre

Elaboració :

  • Escalfem la llet una mica, temperada, el just i necessari per treure-li el fred de la nevera.
  • Afegim el suc de llimona o el vinagre ( si afegim llimona, una mica més de 15 ml ) i el deixem reposar uns 10 – 15 minuts, fins que la llet s’espesseixi una mica, ho barregem i llest !

No tingueu por, recordo al principi quan veia receptes que incorporaven buttermilk, m’agafava por escènica, que si no la ser fer, que com quedarà el pastís, i cada vegada més m’agrada el gust que dona al pa de pessic, notareu moltíssim la diferència!

Petonets i truquets!!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s