One Bowl Chocolate Cake

Hola!!

Recepta súper xocolata en vena!! Com a traducció literal, que tot es fa en el mateix bol, o màquina de batre ( Thermomix, Kitchen Aid, … ).

L’altre dia em proposava fer un pastís, el volia de xocolata ( com no…tinc un problema d’addicció!! ) i per demanar el volia ràpid i fàcil, no haver-me de complicar gaire i que alhora fos una recepta de llepar-se el dits…i direu…això no existeix…doncs si!! I és aquesta recepta!

Valida per a qualsevol ocasió, fàcilment adaptable dividint o multiplicant quantitats, i bona per fer cupcakes també!

La recepta original és de la Marta Stewart on també podreu trobar un munt de receptes més, aquesta dona te un gust exquisit.

Jo la vaig descobrir, com no, al bloc de Bea, ja us he dit que m’encanta aquesta noia!

Anem doncs amb la recepta!

One Bowl Chocolate Cake

one bowl principal

Ingredients :

  • 65 grams cacau en pols ( Valor si voleu una xocolata de qualitat )
  • 210 grams de farina
  • 250 grams de sucre
  • 1 culleradeta i mitja de bicarbonat sòdic
  • 3 quartes parts d’una culleradeta de llevat quimic
  • 3 quartes parts d’una culleradeta de sal
  • 2 ous L
  • 180 ml de buttermilk
  • 180 ml d’aigua tèbia
  • 3 cullerades d’oli d’oliva suau
  • 1 culleradeta extracte de vainilla

Preparació :

Preescalfem el forn a 175º i engreixem el motlle de 15 cms ( mireu notes generals al final ).

Tamisem al got del robot de cuina, la farina, el cacau, sucre, llevat químic, bicarbonat i la sal.

Afegim a la barreja anterior ( ho veieu tot al mateix bol ), els ous, la buttermilk, aigua, oli i l’extracte de vainilla.

Batem durant uns tres minuts fins que no quedin grumets. Jo he de parar la màquina, baixar les restes que quedin i torno a batre un minutet més, fins que passo l’espàtula i veig que la barreja està ben llissa.

Fiquem la massa al motlle i fornegem durant uns 45 minuts fins que al ficar un escuradents ( o una brotxeta de fusta, que és més llarga millor ) quedi net.

Deixem reposar fora del forn sobre la reixeta durant uns 15 minuts i després desemmotllarem i el deixarem refredar boca amunt fins que estigui totalment fred.

one bowl sortida forn

 

Notes generals :

  • Podeu mirar en aquest post què és la Buttermilk.
  • Sobre el motlle de 15 cms, el podeu fer en varis motlles de layer cake, repartint la massa per igual ( per fer-ho igual, recomano anar fent “cullerades” amb la cullera de gelats, així posareu a cada motlle la mateixa quantitat, i no ho heu de pesar. De totes maneres per aquesta recepta, són uns 450 grams per motlle, si en feu servir dos ).
  • Es pot adaptar per motlles de 18 – 20 cms doblant les quantitats.
  • Si ho feu en el mateix motlle de pastís, mireu que sigui alt, mínim de 10 cms, perquè no feu un volcà i ho aboqueu tot.
  • Un cop fred, el podeu tallar a parts iguals per farcir-lo, jo faig servir un tallador de pastissos, surten ben rectes, no patiu, si no en teniu podeu fer servir un ganivet dels llargs.
  • Un cop estigui totalment fred, tallem en les parts que vulguem, i els emboliquem amb paper film que no els hi entri aire fins que els anem a fer servir.
  • Aneu amb molt de compte amb aquests últims passos, és un pa de pessic fràgil, es trenca amb facilitat. El que te de bo és que com aquests pastissos són per farcir després no es veu ;)

one bowl lira

He fet en un post a part la recepta de Frosting de Xocolata, ja que en aquest pastís li va bé qualsevol buttercream o frosting que ens puguem imaginar, és xocolata!!

one bowl layer

El proper el faré amb Buttercream d’Oreo, estigueu atents, boníssima!

Petons i Xocolata!

Anuncis

2 pensaments sobre “One Bowl Chocolate Cake

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s